08 juli, 2017

Browseren

Når der skal kigges hjemmesider på nettet, så kan det ikke gøres uden et internet-program kaldet en BROWSER.

Internet-programmet (Browseren) hjælper dig med at skabe forbindelse til det domæne eller den side på hjemmesiden som du indtaster i browserens adressefelt - det er adressen der oftest begynder med http://www.abc.dk.
Her ser du Internet Explorer fra Microsoft:


Browseren viser siderne på web-stedet. Siderne kan både indeholde tekst, billeder, video og lyd. En del af de informationer skal overføres til din computer før de kan vises på skærmen. Derfor kan nogle hjemmesider være længere om at blive vist på skærmen end andre.INTERNET EXPLORER fra Microsoft

Internet Explorer følger med din Windows når du installerer den. 

I Windows 10 er der dog introduceret en ny browser, kaldet EDGE.

Ønsker du at opgradere til nyeste version, kan du besøge Microsofts side om Internet Explorer.
Klik her for at gå til siden...

Der findes en række andre Browsere, som du med fordel kan afprøve. De skal alle hentes på nettet og installeres på din computer inden du kan bruge dem.

FIREFOX fra Mozilla

Firefox er en meget udbredt Browser. Den er hurtig og enkel at bruge og der kan tilføjes forskellige funktioner, bl.a. en funktion som kan filtrere alle reklamer væk fra hjemmesiderne!
Klik her for at gå til siden...


CHROME fra Google

Google Chrome browseren er også meget udbredt. Ofte kommer den ind på din maskine fordi du opdaterer Java eler et andet program. Chrome er integreret med andre af Googles services, bl.a. Gmail.
Klik her for at gå til siden...

OPERA

Dette er også en kendt browser og er nem og enkel at bruge.
Klik her for at gå til siden...