20 oktober, 2018

Digitalkameraet - valg af kamera

Der findes mange forskellige udgaver af digitalkameraet. Selv mobiltelefonen har overtaget mange af opgaverne fra kameraet. Mange nye mobiltelefoner er forsynet med et virkeligt godt kamera.


Der findes grundlæggende 4 typer af kameraer.

Fælles for dem alle er at der er mange forskellige prisniveauer indenfor alle grupper. Her er vist eksempler fra Canon, fordi de er min favorit!  ;)

1. Kompaktkameraet.
Det lille, praktiske og nemme kamera. Kendetegnet ved at være nemme og enkle at bruge, vejer ikke meget og fylder ikke meget. Man behøver ikke at vide meget om kameraer og fototeknik for at få gode billeder. Meget automatik og ikke så meget mulighed for at styre selv. Mest for dem der ønsker at kameraet skal gøre arbejdet og man skal blot selv finde motivet.

2. Zoom-kameraet. Et større kompaktkamera med kraftig zoom og muligheder for avanceret fotografering. Et godt kamera for dem der ønsker noget mere indflydelse på fotograferingen. Ofte meget kraftig zoom og flere muligheder for at indstille styringen. Fylder lidt mere og vejer lidt mere.


3. Systemkameraet.
En mellemting mellem et spejlrefleks (SLR) og et kompaktkamera. Kompakt, nemt og med udskiftelig optik. Betegnes også ofte som Micro-Four-Thirds.
Fordelen er en mere kompakt størrelse og dermed lettere end spejlreflex. Nogle af dem har søger, som viser det billede man tager på en lille skærm, andre har det ikke. Nogle få kan man købe en elektronisk søger til og montere i blitsholderen. Der er stort udvalg af objektiver og flere kan bruges ved hjælp af en konverter.

4. Spejlreflekskameraet. Kaldes også SLR eller DSLR. Avanceret kamera med mange muligheder. Udskiftelig optik. Optisk søger, hvor man ser igennem objektivet - eller på en skærm bagpå kameraet. Fordelen er alle de muligheder man har for at styre funktionerne i kameraet. Flere af systemerne kan fås i flere niveauer, fra begynder-SLR til de helt professionelle modeller - hvad der også afspejler sig i prisniveauet...