09 juli, 2017

Vigtige programmer på din computer

Her er en oversigt over nogle af de programmer som mange har på deres computer. Sørg for at holde dem opdaterede da de ellers kan udgøre en sikkerhedsrisiko.

I de fleste tilfælde vil du allerede have disse programmer på din computer. Du vil sikkert også en gang imellem få meddelelser på skærmen om at der er nye versioner tilgængelige. I de tilfælde skal du bekræfte og tillade at de opdaterer. Ellers er din computer ikke sikker nok og kan blive angrebet af virus eller hackere.
http://get.adobe.com/dk/reader/

Adobe Reader
Dette program bruges til at vise PDF-dokumenter på din computer. Mange har dette program installeret på deres computer og det er vigtigt at det er opdateret til nyeste version.

http://get.adobe.com/flashplayer/

Adobe Flash Player
Dette program bruges til at vise små spil og videoklip på computeren. Også dette program er meget udbredt og findes på mange computere. 

http://java.com/en/download/index.jsp

Java
Dette er et hjælpeprogram der anvendes til mange små programmer og dele af programmer. Det er en meget vigtig del af NemID i Danmark og skal holdes opdateret for ikke at gøre computere sårbar for hackerangreb og virus.

Antivirus
Alle bør have et godt og effektivt antivirusprogram på computeren. Det skal både sikre mod kendte virus og mod indtrængning på computeren fra internettet. Det er muligt at få flere gode programmer gratis, men risikoen er i dag så stor at man som seriøs computerbruger bør investere i et af betalingsudgaverne, da de ofte dækker bredere og derfor sikrer bedre på flere områder.
Her er et par af dem jeg anbefaler:
http://free.avg.com/eu-en/homepage

AVG Antivirus

http://www.avira.com/en/avira-free-antivirus
AVIRA antivirus


Windows
Normalt er Windows indstillet til selv at hente opdateringer og installere dem. Det er grunden til at du en gang imellem får besked på at du skal vente og ikke må slukke computeren før den har gennemført opdateringerne.